Categories
Motvindfestivalen Program

Trevor Watts, John Edwards & Tollef Østvang

Da Motvind Kulturlag spurte den velkjente norske jazztrommeslageren Tollef Østvang (kjent fra band som All Included, Universal Indians, Friends & Neighbors og for samarbeid med Mars Williams, Ben LaMar Gay og Jaimie Branch) om han kunne tenke seg å sette sammen et nytt band til Motvind, slo han virkelig på stortromma!

Trevor Watts (født 1939) er en av de viktigste britiske jazzmusikerne gjennom tidene, og har siden debutplata med Spontaneous Music Ensemble I 1966 deltatt på over hundre plateinnspillinger og turnert verden over med Steve Lacy, Bobby Bradford, egne band som Amalgam og Moire Music og siden 90-tallet med den eminente bassisten John Edwards. Edwards er en av verdens mest ettertraktede bassister, og kan ofte høres med legender som Roscoe Mitchell, Wadada Leo Smith, Charles Gayle og Mulatu Astatke.

Watts har sjeldent besøkt Norge, og det er en stor begivenhet å skulle få høre han i godt selskap av John Edwards og Tollef Østvang.