Categories
Motvindfestivalen Program

Naaljos Ljom

Noen ganger dukker det opp et band som har vridd og vrengt så mye på et musikalsk materiale at det høres nytt ut. Midt på dette punktet i transformasjonen, på denne fjellovergangen mellom støvete voksrullopptak og strobebelyste nattklubbanlegg, står vi når vi hører duoen Naaljos Ljom; bestående av Anders Hana og Morten Joh. De er kjent fra bråkete band som MoHa! Og Ultralyd. Nå har de over lang tid forsket på tonalitet og rytmikk i den tradisjonelle norske folkemusikken og kledd den opp i en elektronisk dansemusikkbunad.

Naaljos Ljom ga ut debutplata på Motvind Records sin serie “Perspektiv på norsk folkemusikk”. Og hvilket perspektiv! Tradisjonell norsk mikrotonal elektronisk dansemusikk. Eller “proper acid folk” som noen sa.

Anders Hana – mikrotonal gitar og langeleik, munnharpe

Morten Joh – modulær synthesizer