Categories
Motvindfestivalen Program

Aki Takase, Christian Weber & Michael Griener

Den Japanske pianisten Aki Takase har holdt til i Europa i over 40 år, og har bidratt sterkt til å forme den eventyrlystne jazzmusikken. Hennes karakteristiske spill kjennetegnes av enormt rytmisk og harmonisk overskudd som både nikker bakover og fremover, og har latt seg høre i samarbeid med giganter som Rashied Ali, Joe Henderson, David Murray, Miroslav Vituos, Nils Henning Ørsted-Pedersen, Alexander Von Schlippenbach og Reggie Workman. I senere år har hennes faste trio bestått av den eminente sveitsiske bassisten Christian Weber og den like så fantastiske tyske trommeslageren Michael Griener. Musikken er nøye innøvd og uendelig fri på samme tid; den bærer preg av å ha blitt jobbet med og fått utfolde seg over tid. En pianotrio av de sjeldne!

Aki Takase – piano

Christian Weber – contrabass

Michael Griener – trommer