Categories
Motvindfestivalen Program

Kjetil Jerve – Harmonic Consciousness

Når komponist og pianist Kjetil Jerve gjør sin Motvind-debut er det ikke snakk om en hvilken som helst debut. Jerve skal nemlig åpne festivalen på spektakulært og omsvøpende vis med en urfremføring av sitt nye verk “Harmonic Consciousness”, for og av et ensemble bestående av 12 musikere som står både Jerve og følgere av de norske scenene for jazz, improvisasjons- og samtidsmusikk nært. “Harmonic Consciousness” spilles i Grønland Kirke; et rom som fasiliterer for at den dypt resonnerende musikken den mesterlige Jerve åpenbarer virkelig kan leve.

Kjetil Jerve har arbeidet som komponist og utøver med base i Oslo siden 2010. Hans virke spenner vidt; fra mainstream jazz til avantgarde elektronika. Intuisjonens grenseløse kraft er hans fundament for musikalsk skapelse. Han beskriver “Harmonic Consciousness” som en “beskrivelse av bevissthetens samspill med musikken” og som en “iakttagelse av det harmoniske vi til enhver tid er en del av som mennesker”.

Ina Sagstuen – vokal

Adrian Løseth Waade – fiolin

Kasper Værnes – altsaxofon

Erik Kimestad Pedersen – trompet

Heida Mobeck – tuba

Rob Waring – vibrafon

Kjetil Jerve – flygel og kirkeorgel

Kit Downes – Hammond B3

Christian Meaas Svendsen – kontrabass

Erlend Olderskog Albertsen – kontrabass

Andreas Wildhagen – trommer

Stian Balducci – live-sampling

Christian Obermayer – lydteknikker

NÅR: Torsdag 16. juni kl 20.00 – Grønland Kirke, Oslo

BILLETTER KJØPES HER!