Kategorier
Motvindfestivalen Program

Sthlm Svaga urfremfører Roscoe Mitchell & Archie Shepp

Det er en ære å presentere det Stockholm-baserte ensemblet Sthml Svaga sin Norgesdebut. Sthlm Svaga spiller jazz og frijazz stille; musikk som tradisjonelt sett forbindes med høyt volum presenteres på rystende friskt vis. Lydene kommer ut av ingenting, og utfolder seg på eksistensens kant. Til debutplata «Bells and Whistles» (2020) fikk de selveste Carla Bley til å komponere ny musikk for seg. En av hennes næreste samarbeidspartnere Steve Swallow skriver: «The psychological effect of Sthlm Svaga´s music is a delight: first there´s disorientation but then there´s reorientation as you hear that there is paradoxically great power in reticence”.

Bley og Swallow er ikke de eneste som har latt seg bergta av Sthlm Svaga sin friske tilnærming. På Motvind vil det nemlig fremføres splitter ny musikk av to av våre viktigste inspirasjonskilder noensinne; Roscoe Mitchell og Archie Shepp. Dette blir en for historiebøkene!

Linda Oláh – vokal

Niklas Barnö – trompet

Gustav Rådström – altsaksofon

Johan Jutterström – tenorsaksofon

Rasmus Borg – piano

Elsa Bergman – kontrabass

Andreas Hiroui Larsson – trommer